dimarts, 11 de juny de 2013

El nen i l'adolescent, reflexos del món dels adults

Durant el mes de febrer de 1978 vam organitzar unes sessions de treball adreçades a tota la població de la comarca, plantejades i conduïdes per alguns membres de la Cooperativa Ágora:
  • El nen com a escriptura del món adult.
  • L'adolescent com a reflex de les contradiccions del món adult
La primera va anar acompanyada d'un resum de respostes dels nens a un qüestionari sobre la seva relació amb el món dels adults. Després de fer-se la segona, la referida als adolescents, es van preparar i entregar als participants uns resums de dades aportades per persones adultes que havien participat en aquella sessió d'estudi i de respostes aportades per alumnes de l'últim curs d'E.G.B. i dels dos cursos de Formació Professional.
Finalment, el número 8 de Caliu que va sortir durant el mes d'abril següent, publica l'article "Conferències sobre el nen i l'adolescent", signat per Jordi Arqués, Jordi Puig i Ernest Barniol que comença dient: "Som tres adolescents que ens hem interessat per les conferències. Per això hem fet aquest article".
Els temes que es van tractar en aquells moments poden tenir encara ara una gran actualitat; em proposo entrar en aquestes temàtiques els pròxims dies partint dels resums i materials que conservo d'aquestes sessions de treball i si pot ser de la mateixa bibliografia que en aquell moment se'ns va donar. De moment avui us proposo que us fixeu en els dos títols de les sessions que ja poden oferir-vos alguna pista de reflexió.
Només sortint de les rutines i plantejant-nos les coses radicalment, des de les seves arrels, podrem anar trobant vies  alternatives que responguin als interessos dels nens, dels adolescents i de totes les persones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada